Mestská rada v Prešove po novom informuje o záveroch rokovaní len cez komuniké

25.04.2007 Prešov

Prešov 25. apríla (TASR) - Vedenie mesta Prešov informuje o záveroch z rokovania mestskej rady (MsR) len prostredníctvom komuniké tlačového tajomníka mestského úradu (MsÚ). Túto prax od nástupu do funkcie nového primátora ...
V predošlých vyše 12 rokoch fungovania prešovskej samosprávy sa ustálila zásada, že po pondelkovom rokovaní MsR bola na druhý deň k jej záverom tlačová beseda. Organizoval ju MsÚ pod vedením svojho prednostu a za účasti vybraných členov MsR z tábora koalície aj opozície. Umožnil tým, aby médiá a prostredníctvom nich občania Prešova dostali z prvej ruky na jednom mieste oficiálne informácie a pre ich objektívnosť aj stanoviská oboch politických zoskupení v mestskom parlamente.
Na dnešnom stretnutí s novinármi v Prešove sa snažili vzniknutú informačnú medzeru sčasti vyplniť členovia MsR Andrea Turčanová a Juraj Hurný z opozičného poslaneckého zoskupenia SDKÚ - DS a KDH v mestskom parlamente. Na náklady svojich straníckych kancelárií navyše rozmnožili pre asi ôsmich novinárov všetky materiály, ktoré boli v utorok na programe MsR. Hurný na margo tejto iniciatívy poslaneckého klubu povedal, že ju budú praktizovať, aby informovali občanov o výsledkoch rokovania MsR. Ako členovi MsR aj v predošlom funkčnom období sa minulá prax informovania pozdávala a nechápe, prečo bola zrušená.
Na treťom zasadnutí MsR nebol prítomný primátor Hagyari. Rada rokovala pod vedením viceprimátorky Kataríny Ďurčanskej (klub kresťanských demokratov a nezávislých). Pre TASR dnes povedala, že sa bude usilovať presvedčiť primátora, aby sa v prípade rokovania MsR vrátili k osvedčenej praxi v práci s médiami. Uznala, že terajší stav sťažuje prácu novinárov.
 

Vyberte región